همه چیز درباره آبسه دندان ایمپلنت شده

فهرست مطالب

یک روش موثر جایگزین برای دندان‌های پوسیده و از دست رفته، ایمپلنت دندان است. در این روش ممکن است فرد پس از مراجعه به دندانپزشک و جراحی دهان و فک، دچار آبسه شود. آبسه دندان ایمپلنت شده یکی از مشکلات مهم و متداول برای مراجعین است که معمولا باعث ایجاد درد و تورم می‌شود. در این مطلب از دکتر نفیسه امامی در کنار بررسی دلایل ایجاد آبسه، شما را با روش‌های درمان این عارضه آشنا می‌کنیم.

درباره آبسه دندان چه می‌دانید؟

یکی از مهم‌ترین مسائل و مشکلات مربوط به فک و دهان، آبسه دندان است که به صورت تورم یا ورم خود را نشان می‌دهد. معمولا این عارضه به دلیل عوامل مختلفی مثل تراکم دندان‌ها، عفونت، آسیب دیدگی دندان یا باکتری‌های موجود در دهان رخ می‌دهد.

آبسه دهان باعث ایجاد درد و تورم و تحریک اطراف دندان می‌شود. مراجعه به دندانپزشک و مصرف دارو، یکی از بهترین روش‌های درمان است. امکان دارد فرد پس از جراحی ایمپلنت دچار آبسه دندان شود. البته این عارضه نادر است، اما شناخت علت‌ها و روش‌های برطرف کردن آن اهمیت بالایی دارد. بدین ترتیب فرد می‌تواند با عوارض مربوط به جراحی ایمپلنت بهتر مقابله کند تا روند بهبود آن سریع‌تر انجام شود.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی آبسه دندان

آبسه دندان ایمپلنت شده

چرا آبسه دندان ایمپلنت شده اتفاق می‌افتد؟

یکی از عوارض نادر و موقت جراحی ایمپلنت دندان، آبسه دندان است. ایمپلنت دندان به عنوان یک روش جایگزین برای دندان‌های پوسیده و از دست رفته شناخته می‌شود. از این رو یک تا چند تعویض به عنوان جایگزین دندان‌های اصلی در فک بالا یا پایین جایگذاری می‌شوند. علت آبسه دندان ایمپلنت شده شامل موارد زیر است:

التهاب
یکی از شایع‌ترین عوامل ایجاد آبسه پس از ایمپلنت دندان، التهاب است که معمولا به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی یا عفونت در محل جراحی رخ می‌دهد. در دوران بازیابی خیلی مهم است که بهداشت دهان و دندان‌های مجاور رعایت شود. مراجعه به دندانپزشک برای پیگیری مشکل و درمان آن بسیار مهم است. بدین ترتیب فرد می‌تواند عوارض مرتبط با آبسه را برطرف و از پیشروی آن جلوگیری کند.

رگ‌ها و عروق
به دلیل تداخل ساختار‌های داخل دهان ممکن است رگ‌ها و عروق در طول جراحی ایمپلنت دندان دچار آسیب شوند. آسیب به ساختار‌های عروقی یکی از دلایل ایجاد ورم و تورم در ناحیه جراحی محسوب می‌شود. معمولا آبسه به عنوان بخشی از فرایند طبیعی بازیابی بعد از جراحی رخ می‌دهد. البته این وضعیت موقت بوده و خیلی باعث ایجاد نگرانی نمی‌شود. با این حال ورم و تورم طولانی مدت با درد شدید همراه است و برای کنترل و کاهش آبسه و تورم دندان، مراجعه به دندانپزشک اهمیت زیادی دارد.

حساسیت به مواد استفاده شده
در فرایند جراحی ایمپلنت دندان یا مصرف دارو‌های ضد التهابی ممکن است فرد به مواد مورد استفاده حساسیت نشان داده و دچار تورم و آبسه دندان ایمپلنت شده، شود. معمولا این حساسیت با واکنش‌های التهابی مثل درد، تورم و قرمزی همراه است. افرادی که دارای حساسیت به مواد خاصی هستند، احتمال دارد در معرض این واکنش‌ها قرار بگیرند. در صورت آگاهی از حساسیت به ماده‌ای خاص، اطلاعات خود را به دندانپزشک اعلام کرده و دارو‌های تجویز شده را به طور مرتب مصرف کنید تا دچار واکنش‌های آلرژیک نشوید.

ضربه یا فشار ناخواسته
در صورت بروز ضربه یا فشار زیاد به ایمپلنت به وسیله دندان‌های مجاور، ناحیه اطراف درمان دچار آبسه و تورم می‌شود. مهم‌ترین علت ایجاد آبسه دندان ایمپلنت شده، ضربه‌ها هستند که به بافت‌های اطراف ایمپلنت فشار و ضربه زیادی وارد می‌کنند. البته تورم ناشی از ایمپلنت دندان موقتی است و به مرور کاهش پیدا می‌کند. اما در برخی موارد به درمان جدی و مراجعه به دندانپزشک نیاز دارد. بدین ترتیب وضعیت دهان و دندان بررسی شده و با انجام اقدامات لازم، از وقوع چنین وضعیتی جلوگیری می‌شود.

دکتر نفیسه امامی؛ درمان اورژانسی آبسه دندان

متخصص جراحی ریشه دندان

آبسه دندان ایمپلنت شده با چه علائمی همراه است؟

عفونت پس از جراحی ایمپلنت دندان، با علائم و نشانه‌های زیر همراه است:

تب، قرمزی و تورم: ایجاد کمی تورم پس از جراحی طبیعی است، اما اگر تورم و قرمزی بیش از حد بوده و با تب همراه شود، از نشانه های عفونت دندان است.
احساس درد در حین جویدن: در صورت افزایش درد بعد از جراحی و عدم تسکین درد با دارو‌های مسکن، صحبت کردن و جویدن فرد با مشکل مواجه می‌شود.
احساس مزه بد دهان به صورت دائمی: عفونت به دلیل تجمع باکتری‌ها و باقی مانده مواد غذایی در ناحیه جراحی رخ داده و طعم و بوی نامطبوعی در دهان ایجاد می‌کند.
شل شدن ایمپلنت: ایمپلنت‌ها برای محکم ماندن در جای خود، به استخوان فک پیچ می‌شوند. شل شدن یا حرکت ایمپلنت ممکن است نشان دهنده عفونت باشد.
خروج ترشحات چرکی از لثه یا خونریزی: در صورت وجود عفونت، سیستم ایمنی برای مبارزه با باکتری‌های ناحیه آسیب دیده باعث خونریزی و خروج ترشحات چرکی از لثه می‌شود.

عفونت دندان بعد از ایمپلنت

عفونت ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

عفونت یا آبسه ممکن است باعث بروز آسیب به استخوان فک اطراف ایمپلنت دندان و خراب شدن ایمپلنت شود. به طور کلی عوارض عفونت ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:

درد و تورم: معمولا عفونت با درد و تورم همراه است و باعث ایجاد اختلال در نحوه صحبت کردن، جویدن و… می‌شود.
عدم تراکم نسبی: عفونت می‌تواند تراکم نسبی بین دندان‌ها و ایمپلنت را از بین ببرد. بدین ترتیب فرد برای جویدن مواد غذایی و تمیز کردن دهان خود با مشکل مواجه می‌شود.
آسیب به استخوان: عفونت ممکن است با آسیب رساندن به استخوان، بر عملکرد ایمپلنت تاثیر منفی گذاشته و استحکام و پایداری آن را کاهش دهد.
از دست رفتن ایمپلنت: در موارد خطرناک در صورت تشدید عفونت و آسیب به ایمپلنت ممکن است بیمار به جراحی تخلیه احتیاج پیدا کند.
عفونت سیستمیک: در بعضی موارد عفونت ایمپلنت با گسترش سیستمیک در سراسر بدن، به عفونت‌های دیگری منتقل می‌شود.

نحوه تشخیص آبسه دندان ایمپلنت شده

اگر به عفونت دندان ایمپلنت شده شک داشته و دچار علائمی مثل درد، قرمزی، تورم و… شده‌اید، باید با مراجعه به دندانپزشک از علت بروز این نشانه‌ها مطمئن شوید. در ابتدا دندانپزشک از دندان شما عکس رادیوگرافی گرفته وضعیت استخوان اطراف ایمپلنت را بررسی می‌کند. بدین ترتیب پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا استخوان سالم باقی مانده یا از دست رفته است.

در کنار همه این موارد مطرح شده، دندانپزشک با ارزیابی دقیق ناحیه اطراف ایمپلنت، میزان عفونت و التهاب را بررسی می‌کند. سپس تشخیص دقیق‌تری داشته و اقدامات درمانی موثری را به بیمار پیشنهاد می‌دهد.

آبسه دندان بعد از ایمپلنت

راهکار‌های درمانی آبسه دندان ایمپلنت شده

درمان آبسه دندان ایمپلنت شده به علت ایجاد و شدت آن بستگی دارد. در ادامه به شما می‌گوییم که چه راهکار‌هایی برای برطرف کردن این مشکل موثر هستند:

  1. دندانپزشک می‌تواند متناسب با تشخیص خود دارو‌های ضد التهابی یا ضد باکتری تجویز کند. مصرف این دارو‌ها باعث کاهش التهاب و درمان عفونت می‌شود.
  2. در 48 ساعت اول پس از جراحی، استفاده از کمپرس یخ بر روی ناحیه آبسه به مدت 20 دقیقه می‌تواند تورم شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
  3. جلوگیری از ایجاد فشار زیاد یا خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین به مدت چند روز پس از جراحی بسیار مهم است.
  4. داشتن تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی نرم و نیمه مایع می‌تواند باعث بهبود سریع‌تر آبسه دندان ایمپلنت شده شود.
  5. برای جلوگیری از عفونت و تشدید آبسه، حفظ بهداشت دهان و رعایت نکات بهداشتی دندان‌های مجاور ایمپلنت بسیار مهم است.
  6. در صورت ادامه یافتن آبسه و تورم یا بروز درد شدید، مراجعه به دندانپزشک ضروری است.

و در آخر…

ایمپلنت از جنس تیتانیوم است و طی فرایند جراحی درون لثه قرار می‌گیرد. اتصال آن هم از طریق استخوان باقی مانده در لثه انجام می‌شود. حالا اگر فرد از کیفیت ایمپلنت و نحوه کاشت آن مطمئن نباشد یا خیلی به رعایت کردن بهداشت اهمیت ندهد، دچار عفونت و آبسه دندان می‌شود. نحوه درمان این عارضه به علت ایجاد و شدت آن بستگی دارد.

در صورت ماندگاری طولانی مدت علائم آبسه دندان بعد از ایمپلنت، فرد باید از طریق مراجعه به دندانپزشک مشکل خود را پیگیری کند. پزشک متخصص بعد از معاینه و بررسی وضعیت بیمار، راهکار‌های درمانی مناسبی را پیشنهاد می‌دهد. پس خیلی مهم است که فرد از همان اول با مراجعه به یک کلینیک معتبر، سلامت دهان و دندان‌های خود را تضمین کند.

همچنین گاهی این عفونت زیر ایمپلنت به دلیل خارج نشدن کامل ریشه دندان قبلی است (برای بررسی عوارض باقی ماندن ریشه در دندان کلیک کنید). شما می‌توانید برای درمان ریشه دندان یا درمان آبسه دندان پس از ایمپلنت به مطب خانم دکتر نفیسه امامی در محدوده ونک ملاصدرا مراجعه کنید یا با شماره‌های موجود در سایت برای اخذ نوبت تماس بگیرید.

فیسبوک
تلگرام
واتساپ
ایمیل
لینکدین
توییتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر نفیسه امامی

دریافت مشاوره رایگان از دکتر نفیسه امامی

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را با دقت تکمیل نمایید.