مراقبت های بعد از پر کردن دندان ها

فهرست مطالب

مراقبت از دندان پر شده | مراقبت های بعد پر کردن دندان

پر کردن دندان یک‌ روش رایج درمانی برای افرادی است که در دندانشان آسیب‌های جزئی ایجاد شده است و نیاز به ترمیم آن دارند. زمانی که حفره‌ها در دندان پیدا می‌شوند، درمان انجام خواهد شد؛ این روند معمولاً شامل برداشتن تکه‌های پوسیده دندان، تمیز کردن ناحیه آسیب‌دیده و استفاده از پرکننده‌های کامپوزیت یا مواد دیگر است.

فرایند درمان، بدون درد و ساده بوده و محدودیت سنی ندارد؛ با این وجود، عده‌ای از پر کردن دندان خود راضی و برخی دیگر ناراضی هستند. این عدم رضایت، علاوه بر اینکه به نحوه کار دندان‌پزشک و مواد مصرفی ارتباط دارد، می‌تواند به خاطر نحوه مراقبت از دندان بعد از پر کردن نیز باشد. در همین راستا امروز شما را با برخی از مراقبت‌های لازم بعد از پر کردن دندان آشنا خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: چند روز بعد عصب کشی دندان را پر کنیم؟

بعد از پر کردن دندان چه اتفاقی می‌افتد؟

پر کردن دندان‌ها روشی مطمئن برای بازگرداندن سلامت و یکپارچگی به آن‌ها و جلوگیری از مشکلات جدی‌تری مانند عفونت‌های دندانی، درد شدید و از دست دادن دندان است. همچنین این روش، با از بین بردن پوسیدگی دندان قبل از گسترش آن، باعث می‌شود تا در مراحل جدی‌تر دیگر به عصب‌کشی ریشه یا کشیدن دندان نیاز پیدا نکنید.

بسیاری از افراد نگران هستند که پر کردن این حفره‌ها دردناک باشد؛ اما به هیچ وجه جای نگرانی نیست؛ چراکه در طول فرایند از داروی بی‌حسی استفاده شده و معمولا درد بسیار کمی پس از برطرف شدن اثر بی‌حسی ایجاد می‌شود.

در بعضی مواقع نیز ممکن است بیمار برای چند روز پس از دندان‌پزشکی، کمی حساسیت داشته باشد. این حساسیت کاملا طبیعی است؛ زیرا در طی این عمل، اعصاب دندان پر شده که در نتیجه آن سیگنال‌های درد را به دندان‌ها و لثه‌های اطراف می‌فرستد. پس هیچ جایی برای نگرانی نیست. با این حال اگر بعد از دو هفته همچنان احساس ناراحتی داشتید، بهتر است با دکتر دندان‌پزشک خود تماس بگیرید.

مراقبت های بعد پر کردن دندان

مراقبت‌هایی که بعد از پر کردن دندان باید انجام دهید!

اگر می‌خواهید از پر کردن دندان نتیجه خوبی بگیرید، باید موارد زیر را رعایت کنید:

دندان پر کرده خود را به هیچ وجه لمس نکنید
هنگامی که به تازگی پر کردن دندان را انجام داده‌اید یا مدت کمی از آن می‌گذرد، نباید دندان را لمس کنید؛ زیرا مواد پرکننده باید ته‌نشین شوند و اگر احساس کردید که شل شده‌اند، مهم است که موقعیت آن‌ها را عوض نکرده و به آن دست نزنید. اولین کاری که در چنین حالتی باید انجام دهید این است که برای رفع این مشکل با دندان‌پزشک خود تماس بگیرید. حتی زمانی که پرکننده در جای خود محکم است، از دست زدن به آن خودداری کنید.

مسواک زدن بعد از پر کردن دندان
حتی اگر دندان شما بعد از پر کردن دردناک باشد، نباید مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن را فراموش کنید. با این حال در صورت وجود زخم یا ناراحتی، می‌توانید تا 24 ساعت صبر کرده و بعد از آن به مسواک زدن منظم خود، یعنی دو بار در طول روز، ادامه دهید. هنگام مسواک زدن بهتر است از یک مسواک نرم و خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کرده و به آرامی دندان‌ها را با حرکات دایره‌ای شکل، حداقل به مدت دو دقیقه مسواک بزنید.

همچنین حتماً به نواحی اطراف دندان پر کرده و سایر نقاطی که در دهان به سختی قابل ‌دسترسی هستند، توجه کنید. نخ دندان کشیدن نیز به‌اندازه مسواک زدن مهم است؛ چراکه در از بین بردن پلاک بین دندان‌ها که مسواک نمی‌تواند آن‌ها را پاک کند، نقش دارد. به همین خاطر اگر بافت لثه اطراف دندان‌های پر کرده حساس باشد، می‌توانید به آرامی و بادقت نخ را بین هر یک از دندان‌ها بالا و پایین کشیده تا از این بابت احساس درد و ناراحتی نداشته باشید.

مسواک زدن بعد پر کردن دندان

دندان قروچه نکنید
اگر عادت به فشردن و ساییدن دندان‌های خود در شب دارید، ممکن است علاوه بر دندان‌های پر کرده خود به دندان‌های سالم نیز آسیب برسانید. برای جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند می‌توانید از دندانپزشک خود در مورد استفاده از محافظ دهان سؤال کنید.

دندان‌قروچه، مواد به‌کاررفته در حفره‌های دندان را فرسوده کرده و می‌تواند باعث حساسیت و ایجاد آسیب‌هایی مانند ترک شود. جویدن ناخن، باز کردن بطری یا نگه داشتن اشیا با دندان نیز از عادات بدی هستند که توصیه می‌شود از آنها دوری کنید تا به دندان‌های سالم یا پر کرده خود آسیب نرسانید.

چند ساعت بعد از پر كردن دندان بايد غذا خورد؟

اینکه دندان شما پس از پر کردن حساس یا اندکی دردناک باشد، اتفاقی کاملاً طبیعی است که معمولاً در عرض 24 تا 48 ساعت از بین می‌رود. با این حال، این امر بسیاری از بیماران را به سمت این سوال سوق می دهد که تا چند ساعت پس از پر شدن دندان نمی‌توان غذا خورد؟

توصیه ما به شما این است که حداقل 2 ساعت صبر کرده و بعد غذا بخورید. علاوه بر این، برای جلوگیری از مشکلاتی مثل گاز گرفتن گونه، زبان یا لب‌های خود یا مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم و سرد، بهتر است صبر کنید تا داروی بی‌حسی موضعی کاملاً از بین برود.

بعد از پر کردن دندان چی بخوریم؟

سؤالی که اغلب بیماران پس از اتمام کار از دندانپزشک خود می‌پرسند، این است که پس از پر کردن دندان چه چیزی می‌توانم بخورم؟ پاسخ این سؤال واقعاً به نوع خدماتی که دریافت کرده‌اید، بستگی دارد. پرکردگی‌های سفیدرنگ که از کامپوزیت ساخته شده‌اند، سریعاً توسط نور آبی سفت خواهند شد. این سخت شدن سریع به شما این امکان را می‌دهد که بلافاصله بعد از فرایند پر کردن دندان بتوانید غذا بخورید و چیزی بنوشید.

برعکس در پر کردن‌های فلزی دندان، مواد بلافاصله سفت نخواهند شد؛ به همین خاطر بیشتر دندانپزشکان می‌گویند که حتماً برای خوردن غذای جامد حداقل تا 24 ساعت پس از پر کردن دندان صبر کرده و چیزی نخورید.

مراقبت از دندان پر شده

روش های کاهش ناراحتی دندان پس از پر کردن

اکثر افراد پس از پر کردن یکی از دندان‌هایشان توسط دندانپزشک، ممکن است دچار حساسیت شوند. چند نکته کاربردی وجود دارند که می‌توانید با رعایت آن‌ها ناراحتی‌های بعد از پر کردن دندان را به حداقل برسانید:

بادقت لقمه غذا را گاز گرفته و بجوید
فک شما می‌تواند هنگام گاز گرفتن فشار زیادی وارد کند؛ به همین خاطر گاز گرفتن شدید بعد از پر کردن دندان می‌تواند منجر به درد زیادی شود. در نظر داشته باشید که همه غذا را یک جا گاز نگرفته و بیشتر سعی کنید با طرف مقابل دندان پر شده بجوید.

از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید
جویدن آب‌نبات سفت، آجیل، یخ و سایر مواد غذایی سفت می‌تواند با وارد کردن فشار بیش از حد به دندان‌ها باعث ایجاد درد شود. گاز زدن غذاهای سفت احتمال دارد یک دندان پر شده جدید را که زمان زیادی برای سفت شدن نداشته است، به طور کامل از بین ببرد.

از خوردن غذاهای چسبناک خودداری کنید
خوردن غذاهای چسبنده بلافاصله پس از پر کردن دندان، ممکن است مواد جایگزین شده در دندان را از بین ببرد. با اینکه احتمال رخ دادن این اتفاق کم است، اما می‌تواند در پر کردن با مواد فلزی با نسبت بیشتری در مقایسه با پر کردن دندان با کامپوزیت اتفاق بیفتد.

راحت غذا بخورید
با آهسته غذا خوردن، می‌توان از گاز گرفتن بیش از حد زبان و جویدن با سمتی از دهان که دندان پر شده در آن طرف قرار گرفته است، جلوگیری کرد.

از خوردن مواد غذایی شیرین و اسیدی خودداری کنید
مواد غذایی و نوشیدنی‌های قندی و اسیدی مثل شیرینی، قهوه و نوشابه علاوه بر افزایش حساسیت نسبت به دندان‌ها، می‌توانند رشد باکتری‌ها را در اطراف دندان پرشده شما بیشتر کرده و به پوسیدگی دندان‌های سالمتان نیز کمک کنند.

از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خیلی گرم یا خیلی سرد پرهیز کنید
با خوردن یا نوشیدن این مواد با دمای خیلی گرم یا خیلی سرد، احتمال بیشتری برای به وجود آمدن حساسیت و مشکل در دندان‌ها به ویژه دندان تازه پر شده وجود دارد.

با دهان بسته غذا را بجوید
اگر دندان‌هایتان به گرما و سرما حساس هستند، حتی هوای سرد هم می‌تواند باعث ناراحتی شما شود. با بسته نگه داشتن دهان، احتمال ورود هوای سرد به دهان کاهش یافته و کمتر اذیت خواهید شد.

استفاده از برخی مسکن‌ها به منظور تسکین درد
اگر بعد از پر کردن دندانتان متوجه احساس درد، ناراحتی یا حساسیت زیاد دندان شدید، می‌توانید از مسکن‌های بدون نسخه مصرف کنید. با این حال طبیعی است که بعد از پر کردن دندان، کمی درد و ناراحتی خفیف تا متوسط را داشته باشید.

در بیشتر مواقع، این درد و تورم در عرض 12 ساعت کاهش یافته و می‌توانید هر چه می‌خواهید بخورید؛ بدون اینکه حساسیتی در دندان یا سوزشی در اطراف آن ناحیه داشته باشید. برای یافتن بهترین قرص برای دندان درد شدید کلیک کنید.

مسکن‌های بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا استامینوفن مصرف کنید تا هر گونه درد یا ناراحتی فیزیکی پس از پر کردن دندان را به حداقل برسانید. اگر بعد از 24 ساعت، درد یا حساسیت از بین نرفت، بهتر است با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا برای بررسی دندان پرکرده شما و اطمینان از عدم وجود عفونت، برایتان یک وقت معاینه تنظیم کند.

فیسبوک
تلگرام
واتساپ
ایمیل
لینکدین
توییتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر نفیسه امامی

دریافت مشاوره رایگان از دکتر نفیسه امامی

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را با دقت تکمیل نمایید.